29 April 2014

Adamlicious : Grilled Epal Hijau & Kek Tersisih...






Ni ada idea ringkas guna barang sedia ada iaitu sos caramel dengan cake pound (lebihan petang tadinyer...).









Grilled Epal Hijau & Kek Tersisih...
(haiyoooo...... nama resepi ala-ala hazabbbb sangat )


2 biji epal hijau dipotong bulat-bulat macam dalam pic atas ni. Rendam sekejap dalam air garam tau sebelum potong (basuh dulu sebelum rendam). Pastu di grill kan macam ni.. (nasib baik Chef tak menjerit tengok saya menyibuk pukul 1.00am kat dapur gasak grill dia! haha....). Agak-agak dah cun colournye..boleh angkat. (tengok kanan kiri ada orang nampak tak.. hahaha)

Hias dengan cake pound atau apa-apa kek, pastu creeeeetttt kan dengan whipping cream dan renjis dengan sos caramel untuk bagi mood omputeh sket..!! ( renjis-renjis dipilis gitoooo....) Pling....!!! Sekejap je dah jadi... (ni chef tolong deco konon-konon)



Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati