08 May 2014

Adamhealth : Berpeluh - Pengotor atau Sihat??



Ngeri tak tengok meter bawah ni....? hahaha....sambil cycling snap pic.. over sgt!  ni lah hasil cycling orang tak berapa rajin macam saya ni.. Entahlah, mood untuk bersenam tak berapa jitu kat atas ship.. beza sangat dengan mood bila bersenam di darat. Padahal dalam gym juga.. haiyoooo.... nak seru semangatlah! boleh...????



Jangan takut untuk berpeluh... bukanlah bermakna kerap berpeluh tu kita ni pengotor... maklumlah sekarang ni semua orang sibuk selfie kat sana sini dan kalau boleh tiap masa nak nampak sangat flawless dan presentable katenyer.... kejap2 update Instagram..kejap2 facebook...(saya pun sama! hahaha...)

Untuk orang yang aktif mesti xkisah sangat berpeluh bila-bila masa kan? Yang penting bukan peluh kat ketiak saje yer... (nasib baik bukan artis..kalau tak mesti ada reporter snap dan wat entri gosip.- Fahmy Pengotor!) Sejak bersenam waktu malam ni memang saya akui agak sukar untuk berpeluh berbeza kalau bersenam waktu siang. Maklumlah suhu badan malam kan sejuk..jadi ambil masa untuk hangat.

Untuk anda yang active dan yang sarcastic untuk berpeluh ni...boleh lah baca kebaikan  kita berpeluh ya!


1. Berpeluh meningkatkan elastic kulit anda.. for sure awet muda!!!
2. Perjalanan darah anda akan menjadi lebih baik..boost gituhh!!! (so xdelah kebas2 ..padahal baru kejap bersila kat kenduri Mak Jemah..)
3. Kesan detoxifying.. Badan pun terasa ringan lepas berpeluh banyak... rasa segar sebab toxic2 dah dikeluarkan.
4. Memperbaiki sistem penghadaman anda.. takdelah asyik sembelit atau susah nak berak jer...
5. Berpeluh akan boost hormon endorphin anda!! Pasti akan lebih gembira !
6. Paling best, berpeluh selepas bersenam akan menjadikan anda lebih tenang dan relax.... tidur pun nyenyak..tidur dalam senyum gitooot!!

Jom kita berpeluh!!!

p/s : jaga-jaga bau badan anda ya... pakailah deodorant sebelum keluar rumah atau sebelum bersenam.. xdelah meng'azab'kan orang keliling anda!! hehehehe... peace! 


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati