01 May 2014

Adamhealth : DIET dengan putih telur ??



Salah satu tips diet ialah dengan elakkan pengambilan kuning telur. Kita sedia maklum kandungan cholesterol dan lemak dalam kuning telur memang akan mencacatkan proses diet kita. (pasti penat berlari-lari ke sana ke mari..turun bukit naik bukit.. berat xturun2 jugekk...) Kalau xnak diet pun, apa salahnya memilih makanan terbaik untuk tubuh kita kan?

Kali ni, saya nak berkongsi tentang kebaikan putih telur. Terutama bagi anda yang menghidap diabetes atau high cholesterol. Memang terbaiklah jika anda amalkan pengambilan putih telur setiap hari! Jom kita tengok...yeah....!

1. free lemak dan cholesterol.

2. dalam sebiji putih telur ada kandungan tinggi protein dan sodium (sangatlah kurang kalorinyer ye...)

3. Vitamin B juga ada sedikit untuk kebaikan tubuh.

4. Kalau sarapan dengan putih telur, anda tidak akan rasa perut xselesa (atau sebu) macam lepas makan bijirin.

5. Salah satu cara terbaik untuk weight loss!! (sebab dah free cholesterol dan fat kan..)

6. Bagi yang nak bina otot, mesti trainer syorkan makan putih telur dengan protein shakes kan? Sebab hasilnya memang best! (saya xboleh telan protein shakes..jadi harap putih telor saje..)






Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati