18 May 2014

Adamhealth : Penggunaan Steroids Injection untuk membentuk otot Part 2



Okey entri kali ni sambungan Steroids Injection Part 1 pasal introduction anabolic steroids dan satu contoh yang famous untuk cutting. Next ;

Deca Durabulin - untuk add lean muscle (toing..toing....musclenyer..mcm spring dan ketul2..heheh)

Kesan sampingan paling ketara, penghasilan hormon testosterone semulajadi akan dikurangkan, dada akan membesar.. istilah dia gynaecomastia (macam breast perempuan) dan pengecutan testis. Tanda amaran perlu dihentikan bila mulanya ada cirit-birit, loya muntah dan insomnia (susah nak tidur...). So stoplah segera ya...


Dianabol - bukan setakat increase in size dan muscle strength.. paling best boleh maintain muscle walaupun tak workout beberapa hari .. 
(kalau normal lepas pump  muscle tu kembang..esok bagi je kecut kan.. hihiih)

Kesan sampingannya boleh meningkatkan tekanan darah (boleh dapat hypertension) dan juga sebabkan gynaecomastia.

Untuk gunakan steroids ni semua ada regim tertentu (jangkamasa bila nak kena ambil dan sampai tempoh tertentu). Melalui pembacaan dari google saja tidak cukup untuk membolehkan kita gunakan sesuka hati. (maaf ya..saya tak beri regim kat sini.... nanti macam menggalakkan lah pulak...). Kesan steroids ni berbeza mengikut individu...

Semoga dapat membantu anda!

Sekadar berkongsi.

p/s : tablet atau injection sama saja kesan sampingannya. berhati-hati ok. Ada banyak lagi contoh steroids.. tapi saya jelaskan antara yang biasa digunakan.


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati