16 May 2014

AdamTips : Tips hilangkan bau badan !



Bau badan??? hihihi.... hidung2 anda mesti sensitif kan kalau terbau something yang kurang lazat dari sesiapa. Kadang2 dah mandi kerap dgn pakai deodorant berkilo pun still ada bau badan. Bau badan kita ni boleh juga datang dari apa yang kita makan setiap hari. (makanan berbau macam petai..bawang putih dan lain-lainlah....). Kalau kita obes lagi senang berbau sebab byk pelipat yg jd lokasi menyoroks bacteria itew...

Entri kali ni just nak share petua yang saya amalkan dah lama juga.. memang berkesan dan jadi amalan. Sebab xmelibatkan kos mahal dan mudah. Mandi memang wajiblah ..

Seminggu sekali saya akan makan sebiji lemon. Makan dengan kulit sekali yer... mula2 memang pahit tapi xsepahit limau kasturi. Effect dia memang cepat... lepas makan sebiji... nanti bau badan akan kurang dan lama-kelamaan bau badan kita akan jadi luar biasa. (jadi ala2 tak berbau dan sedap yer.. heheheh). Saya makan sikit2 sampailah habis sebiji tu..., kalau xdpt seminggu sekali sy makan 2 minggu sekali.. kalau xpun..time order ice lemon tea... makan sekali dgn lemon hiasan tuh.. haa...


Jangan makan time perut kosong.. sebab asid kan..pedih pulak perut nt.. Yang best kan.. kalau berpeluh pun xberbau.. hehehehe... jom  beribu...ribuuuuu lemon!

Sekadar berkongsi!

p/s : petua ni saya dapat dr kawan yang obes.. tapi dia xbau seh....hhihihih...


Terima Kasih

1 comment:

EAT,MAKE,READ said...

mcm best je. :)
boleh ke mkn mcm tu.. ?
encik.. tolong buang benda yg bwh tu.please prove you're not a robot. susah org nak komen ^^

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati