12 May 2014

AdamTips : Tips Kulit sihat dan bersih semulajadiEntri kali ni, saya nak kongsi tentang apa yang saya suka makan tiap hari. Mungkin juga anda makan tapi dalam xsedar...tak perasa pula beri kebaikan secara langsung kat kulit kita. Maklumlah..nak sapu2 lotion memanglah xberminat sangat.. nak2 satu badan.. makan saja sudah.. hehehe... Jom!


1. Almonds - Salah satu sumber vitamin E yang sangat penting, boleh campur dalam minuman atau makanan ok! (Please say goodbye to kacang tanah yer... heheh)


2.  Carrots - kunyahlah carrots yang banyak kandungan beta-carotine dan converte kepada vitamin A dalam tubuh. Ia membantu memperbaiki sel tisu kulit.

3. Pasta - tinggi dengan mineral selenium yang penting untuk kulit lebih elastic dan lebih sihat secara menyeluruh. Makanlah apa jenis pasta atau roti ya!.


4. Tentu-tentulah Broccoli.. - Kaya dgn vitamin C & E untuk aids collagen production dan maintain kulit sihat dan juga cell membrane kulit dari kerosakan akibat UV. (gigih makan hari2 :P)


p/s : Nak kesan pada kulit bukan makan sehari dua ya..tapi amalkanlah setiap hari atau sekerap yang boleh. Siapa lagi nak jaga diri kita kalau bukan diri sendiri..betul tak?


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati