06 May 2014

Adamlicious : Baked Eggplant La Chacos

Sementelahan tengah ferfeeling duta sayur-sayuran nih... saya cuba membakar terung pulak! (apa pula lepas ni.. jangan bakar jiwa sudah.... gituuuhhhh..)


Baked Eggplant La Chacos
(entah apela punyer nama nih...)


Bahannyer...:

untuk sos:
1 tin kecil tomato puri (kecik..)
2 ulas bawang puith cincang
 olive oil (untuk tumis)

Caranya tumis je garlic smp wangi pastu masukkan satu tin tomato puri, masukkan garam dan gula sikit. Bila dah masak asingkan garlic tu.. (nanti xcun...)

untuk terung :
3 biji terung bulat (potong 1/2 inci bulat..jangan serong sangat..)
5 sudu olive oil
mozarella cheese secukupnya
garam like2..

So sekarang basuh terung dan taburkan garam like2... jgn byk sangat. Panaskan oven, letak olive oil dalam dulang pembakar (renjis2 dipilis gituuu......). Dah panas , susun terung dengan tertib. Bakar dalam 6 minit.

Keluarkan dan letakkan mozarella cheese atasnya, boleh sudukan sos puri tadi atasnya. Bakar semula dalam 5 minit atau sampai cheese melting with love katenyer..... ala2 pizza kan... dah masak,  dan siap!!!

Hadoi...senang sangat... cuma nak wat dengan xje... (tapi betul2 fail tadi bila jumpa ulat dlm terung i... choi! )

Sekadar hobi!


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati