03 May 2014

Adamlicious : Cik Epal Merah Berapi



Masih dengan mood diet buah-buahan. Lauk pauk pun guna apple. Konsepnya ala-ala indian style sebab saya memilih untuk pakai herba ala2 kari tu.. tapi ni bukan kari ok! (katakan tidak pada santan...!! gituuhhh..)

Cik Epal Merah Berapi



Pertama sekali potong apple tu ikut suka lah..saya potong memanjang baru nampak banyak. Saya guna 3 biji pastu kena perap apple dengan cili powder dan garam. semuanya secukup rasa je. ha...pastu biarkan sajer.. Bolehlah time ni nak g gym ke.. nak gi swimming ke ape2 lah.. 

Peraplah dalam 30 minit ke sejam ker....





Tumiskan jintan manis, halba, biji sawi dan lada merah kering (dikoyak-koyak ikut naluri yer... rasa nak koyak besar...silakan...nak kecik2 pun..silakan ler...). Dah wangi masukkan apple ajaib snow white yang dah diperap. Kacau rata!! Jangan sampai lecur. Like2 jer..macam biasa...

Sure time ni aci sebelah rumah  duk ngendap2 dapur kita.. hati2 yerr.. hhahaa..





Masukkan daun kari, biarkan sekejap. kalau nak letak pati ayam pun boleh bagi lemak sket... (sebelum tambah lemak, elok check dulu lemak perot.. kalau dah terlebey...xusah lah... ahha) 

Siapp!!!!!

Boleh makan dengan nasi.. tapi saya makan macam tu je.. ratah ala2 kelaparan bertahun xmakan gitooo.... next time saya nak pakai epal hijau. Ada masam2 lagi sedap kot! 

Sekadar hobi!


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati