02 June 2014

Adamlicious : Diet Vegie Unsalted Butter


Dalam pada penat-penat lepas ke sana sini buat persiapan tetamu nak bertandang...sempat jugak saya masakkan resepi ni..khas untuk bff saya yang datang dari Johor. Salah sorang dari 3 orang tu ada yang diet sayur-sayuran.... macam2 hal.. hahaha..

Diet Vegie Unsalted Butter



Bahan-bahannya:
Broccoli
Baby corn
Cherry tomato (entah yg saya guna ni xmcm baby pun.. kak long dia kot!)
Kobis Purple
5 ulas garlic (chop chop chop....)
2 sudu unsalted butter
Garam secukupnya dgn stock ayam sikit

Melt kan butter tadi dgn api kecil, jgn besar sgt nanti butternyer hangus masa mencair. Tumiskan garlic sampai jadi colour coklat. Pastu masukkan broccoli dulu dgn baby corn itew.... air sikit je letak nt berkuah sgt tak best. Masukkan sayur yang lain dan last baru letak garam dgn ciken stock!

Mudah sangat2...boleh cubalah siapa2 yang nak diet atau yang nak tambah2 lauk atas meja. Colour pada sayur ni yang jdikan dia menarik sebenarnya.. heheh



Terima Kasih

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati