09 June 2014

Adamstory : Friendship Storybook - Photoshoot yang meriangkan !






















Gambar ni diambil sendiri dengan Samsung Note 3 oleh Bodyguard kami :P


Hari yang dinanti dah tiba... Temujanji dengan AshAnisPhotography  berjalan lancar biarpun ada sedikit kelewatan yang tak disengajakan. Nampaknya storybook idaman kami (Coral, C'ley, Asfi dan saya sendiri...) semua akan jadi kenyataan tak lama lagi (saat sekarang ni masih belum siap lagi.)

Melangkah ke Marina Park Putrajaya dan Pullman agak mendebarkan kami semua. Biarpun bukan kali pertama saya ke Pullman, keterujaan tetap xboleh disangkal. mana taknya... kali pertama melangkah untuk pose segala depan orang.. hehehe... sangatlah xbiasa :P

Sepanjang photo-shoot berlangsung dari 10.30am-4.30pm banyak perkara lucu berlaku. Tak terasa masing-masing dah 30an... bahasa kami tetap sama.. kenangan satu persatu dikongsi mengingatkan kembali zaman remaja yang penuh warna warni! Bila ada antara kami yang dah kehabisan mood akibat kehausan dan kepanasan, ada saja yang mengusik.. tawa tak henti hinggalah semua selesai. Memang agak letih dengan cuaca panas terik.

Paling mencabar bila terpaksa memanjat bukit dan maintain mood ceria untuk shoot terbaik. Hihihi..xkisahlah propa sajer senyum tu... Mujurlah cameraman santai dan memahami kami keletihan... Cameraman sangat sporting..permintaan kami nak pose melompat, terbang, baring, dan macam-macam lagi semua dipenuhi.. sesekali dia beri pendapat, ada pose yang kami nak tu dah outdated (malunyer... hahahha.... xpe2..dia lagi pro!) 

Tak dapat dipastikan lokasi taman yang sangat menerujakan tu.. masih di Putrajaya. Kesemuanya ada lima lokasi termasuklah Masjid Besi dan Palace of Justice yang menjadi lokasi terakhir.

Ada 4 slot photo-shoot Friendship Storybook ni (Era persekolahan, zaman remaja, dunia kerjaya dan yang akhir adalah tema Aidilfitri) Biar terpaksa berbaju melayu lengkap di tengah panas terik, bukan masalah besar sebab cameraman sangat sporting dan sanggup tunggu kami bersiap kat Masjid Besi (mandi.. solat dan menunaikan segala hajat yang ada) Tak henti-henti mengingatkan kami supaya maintain mood happy. Terbaiklah!

Insha Allah nanti saya update entri Storybook setelah siap nanti ok!

Persahabatan adalah sesuatu yang sangat berharga dan terlalu indah jika diwarna dengan kejujuran dan tolak ansur.. :D
Sekadar berkongsi.



Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati