05 June 2014

Adamstory : Hadiah untuk Syawal dari ex-student


Hampir-hampir saja cancel aktiviti yang dirancang sebulan lebih gara-gara kepenatan dan clash dengan aktiviti lain... maklumlah cuti tak lama.. akan fly-by semula tak lama lagi.. Akhirnya dapat jugalah saya dengan dua orang ex.student (sepatutnya 7 orang tapi masing2 ada komitmen kerja dan macam-macam hal...) Ain dan Fatin. Hadoi.... memang gamatlah rumah dengan gelak tawa kami.

Masing-masing nak tunjuk skills wat cookies! Sebenarnya aktiviti ni datang bila kami semua group chatting.... adik2 ni kesian tengok ex lecturer dia xdapat beraya kat kampung tahun ni... jadi untuk xmenghampakan dan jadi kenangan di laut nanti, mereka rancanglah untuk wat sesi baking kuih raya... sebagai hadiah dan kenangan Syawal nanti..hihih.. terima kasih sgt2.. terharu tau! Sayang sumer!




Muka memang beriya.... tepung tercampak atas meja.. gula bercucuran ke meja.. (betul ke ayat ni?) penimbang 5kg boleh nampak 500gram.. nasib baik double check..kalau tak jadi keras batu leh cookies tu..

Kami decide untuk buat cookies nestum+cornflakes+almond+chocolate chips. Mulanya semangat...sorang baca resepi.. sorang sukat .. sorang uli.. masuk je adunan ke-3 terus campak2 je bahan-bahan.. heheh.. yg bestnyer sumer jadi :P







 Alolooo.... muka tamak haloba sangat nak tunjuk skills :P


Hamek kaw tepek2 sajer.... tu pun macam-macam bentuk jadi walaupun dibuat dengan kasih yg katenyer.. hihihi


Tadaaaa....... mulanya xada sapa nak mengaku yang ter'gelap' tu tangan siapa punya.. last2 baru tau! hehehe...


Bila siap..masuk dalam balang... feeling2 nak bisnes lah pulak! (halooo... baru siap 5 balang dah penat lagi nak jual.. ) Mula jam 11am dan siap 4.30pm.. campur lunch dan breakfast (breakfast kul 11 kaw??? hahahah..). Tapi masing-masing puas hati.. dan sejujurnya saya memang terharu sangat..

Sebelum balik sempat nak selfie sama-sama. Khas untuk semua ex-students... di mana pun kalian berada, insha Allah doa Sir An sentiasa ada bersama kalian...


Semoga kasih sayang yang ada antara kita semua berkekalan..amin.. Semua students yang pernah saya ajar adalah terbaik! Sayang kalian!


Terima Kasih

No comments:

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati