28 September 2014

Bila berbekam buat pertama kali - Viperbekam

Jujur.. tak pernah terfikir akan berbekam dalam hidup ni. Lepas follow instagram #viperbekam dari hari ke hari, keinginan mencuba tu meluap-luap. Ya lah.. usia 30an sudah..banyak toksin2 yg perlu dikeluarkan dgn pelbagai cara.. betul x?

Selepas buat temujanji saya pun datanglah ke 'markas' viperbekam ni. Bertempat di Empire Damansara (thank you sgt2 jat Mr. Waze yg tolong pandu arah ke sana!). Kali pertama kat sana.. saya disambut dgn senyuman mesra Syazwan (rasanya dalam 27tahun) dan dibawa ke markas. Haiyooo... masuk saja dalam markas yg sebenarnya resident house tu... hiasan moden dalamannya ala2 Eric Leong cukup hilangkn rasa ketar nak berbekam...Jam 6.00 petang prosedur bermula.

Couch utk pelanggan baring dilakukan disinkfektan dulu yer.... xcukup spirit.. spray dettol entah hampir 1 botol disembur dan dilap kat semua peralatan. Autoclave UV (utk sterilkan alat) cukup buat saya confident sgt2..hihii..

Step seterusnya sgtlah best dan xmenyakitkan. Sesekali mcm dikucup semut2 je.. tau2 dah setle. Lebih kurang 45minit semua selesai. Banyak betul darah kotor yang keluar.. oh ya.. banyak mana darah tu bergantung kpd bdn seseorg tu.. saya banyk kat tengkuk.

Kos untuk sekali berbekam badan RM150 untuk 22cups. Tapi nt dia sedut 2 atau 3 kali lagi.. biasanya dah xada darah klu toksin tu like2 je.. mengikut kata pembekam. Kat muka pun boleh buat ... cuma tahan xtahanlah muka ada tanda bekam.. tanda bekam hilang dalam seminggu...

Siapa nak try boleh follow instagram viperbekam. Bawah ni lah muka pembekam.. ada juga untuk wanita.


Terima Kasih

2 comments:

RosniWatie said...

Akak dah 4 kali buat bekam dgn ustazah..kat bdn belakang dan kepala..mmg rasa ringan lps buat bekam..buat bekam pun sbb selalu sakit kepala...

Akak dah follow ye...sudi2 la singgah dn follow akak http://bungakayangan.blogspot.com/

Adam Fahmy said...

kak rosni..macam dilahirkan semula kan :P.

Ok done!!

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati