07 December 2014

Manfaatkan roti hampir expired anda! - Spicy Sausage Cheese Roll


Spicy Sausage Cheese Roll ni sangat sesuai untuk anda yang xtau nak buat apa kat roti potong yg dah dekat expired tu. Selama ni tengok saja orang jual kat kedai tu...rupanya buat sendiri lagi best :P

Caranya senang, leperkan roti potong sekeping demi sekeping, alaskan slice cheese dan taburkan serbuk cili atau rempah kari dan sausage, roll dan tampal dengan telur sikit, roll kan pulak atas serbuk roti. Pastu goreng..roll kan jugak dlm minyak tu... senang?

Jom cuba :)

Spicy Sausage Cheese Roll 

Bahan-bahannya:

Roti potong secukupnya.
Sausage secukupnya juga
Slice cheese
Rempah kari atau serbuk cili meletop
Telur
Bread crumbs @ serbuk roti


nilah rupanya sebelum digoreng


Terima Kasih

3 comments:

Najib Ariyan said...

sedapnya... eh yg kat kedai tu pun roti diorang yg dah nak expired ker? halamak

Adam Fahmy said...

Hahhaha... yg tu sy xsure pulak. Hahaha...

MNH SASTERA MELAYU said...

sedap dan kreatif. tapi serbuk roti tu susah nak cari. puas juga saya cari tapi tak jumpa.

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati