29 March 2015

Melangkah ke Sri Ayutthaya ... Wangsa Maju


Destinasi makan kali ni adalah atas pilihan dan pelawaan my dear Abang Kamal & wifenya Nini yang comel! Kononnya nak celebrate acah-acah Birthday yang dah berkurun belatednyer itew.. sungguh terharu.. Bila disebut Sri Ayutthaya memanglah asing..lagi-lagi nak meredah KL lepas waktu pejabat. Nasiblah Mr. Waze membantu !

Kami sampai dah dekat Isyak. Layanan memanglah first class kat sini dari pintu masuk sampailah keluar ke kereta dengan perut yang penuh. Masuk je pintu utama... pelayan perempuan lengkap berpakaian tradisional Siam menyambut kami (saya, Mr.Pegasus, abg kamal wife dan anak-anaknya yang hyper active!). Kek yang saya bawa pun diambil pelayan dengan senyuman yang memukau kalbu.

Hiasan dalaman memang bestlah... feeling Bangkok sangat. Kap krung kap! Saya memang teruja dan jakun sekejap...siap belek-belek segala mak nenek atas meja tu..bunga..bekas-bekas penuh ukiran.. haaa..jakun betul!


Ni yang sempat snaplah... Nilah Abang Kamal...abang last saya ;), baik giler orangnya..macam abang Wan jugak!


Hah.. yang ni Spa Thai.. massage,.... massage.... taklah ni sebenarnya toilet. Punyalah excited sampai toilet pun saya snap!

Menu yang disediakan teramatlah banyak... dan yang best ditulis dalam bahasa Thai. Sakan jugak kami semua pronounce wording tu ..siap gaduh-gaduh.. Akhirnya pelayan datang beri bantuan kecemasan... Bagi bantuan order makanan dengan menepati selera kami. Entah apa nama menu yang dipilih..Kami decide untuk ambil pakej yang full semua ada. Lepas tu punyalah tamak.. order lagi side order dessert2... nasiblah habis makan!


Nilah mukaddimah buku menu... English tapi dalamnya mak oi.. Thai sajer....

Kat bawah ni makanan dan minuman yang sempat diambil. Lighting ala-ala redup manja jadi memanglah xsharp picnye disamping perut dah lapar.






Bab makanan...rasanya memang sedap dan presentation menarik. Cuma kalau yang tak suka pedas kenalah bijak memilih yer..nanti terlecur pulak mulut. Ada sesuatu yang best... bila saya minta pelayan untuk keluarkan kek besday yang xberapa nak besday... Tunggu punya tunggu..tak muncul-muncul pulak pelayan tu. Pelayan lain yang ada cuma tersengih-sengih... dalam pada macam nak tanya lagi sekali je..tetiba....!!!

Jeng..jeng..jeng......

Lampu restoran jadi malap...... Bunyi muzik Siam dari tadi bertukar kepada alunan Piano lagu Happy Birthday..pastu xsemena-mena segerombolan crew restoran (rasanya yang kat dapur pun join semangkuk!) datang beramai-ramai membawa kek tadi dan menyanyi.....menuju ke arah birthday boy! (Boy ke.... 33 tahun dengan 31 tahun tu.. hihihi)  ingatkan tu aje... lagu dinyanyi dalam dua version ok! English dan Thai... pastu lepas tiup lilin je.. kami sekeluarga dihujankan dengan kelopak mawar segar... Sekali lagi...kelopak mawar SEGAR!

Pastu lepas potong kek....sekali lagi... xsemena-mena pelayan tu ambil kek dan blah. Ayoyo...???? Hahaha... ingatkan dia nak pek semula sebab macam faham kami dah kenyang gila... rupanya pelayan tu datang semula siap serve dalam piring dengan tisu bagai seolah kita beli kek kat situ pulak! hihi.... suker....!



Masa nak balik tu ada lawak sikit, customer table sebelah pun terkocoh kacah bawa kek dari kereta. Mesti feeling nak potong macam kitaorang... tapi.... xde pun nyanyi-nyanyi macam kitaorang??? hihihihhi... kesian... :P

Keluar je restoran..kami ambil peluang snap pic kat lobby yang memang cun! Kalau anda suka masakan Thai..dan nak rasa feeling eksklusif..memang sinilah tempatnya! Saya bagi 4.5 bintang!

Boleh lah click sini untuk alamatnya ya:


Terima Kasih

2 comments:

mardiana abu darin said...

I know this restaurant. Ada anasir2 tak sihat kata..makanan kat sini tak best. Tapi bila BC I punya coment...nampak kebabom. Nak masukkn dlm list jjcm....see u! Harga ok x? Hihihii

Faraquin said...

Isi Dari Artikel Anda Sangat Bagus, Sungguh Menarik Dan Bermanfaat Sekali Sobat Bagi Saya.
Terima Kasih Berkat Artikel Anda Saya Mendapatkan Banyak Informasi Serta Pengatahuan Lebih Jauh.
Jangan Lupa Kunjungi Blog/Artikel Saya Ya Sobat " Berbagi Itu Indah " !!!!!!

Just Share My Visit Blog Thanks (^_^)

1.( >>> Please Jangan Di Klik <<< )
2. Agen Game Online

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati