12 September 2015

FarmBerry Park impian yang menjana pendapatan..

Pejam celik...dah 7bulan FarmBerry beroperasi. Bermula dengan beberapa ekor kambing utk dijadikan taman mini yang comel, satu persatu berubah. Semua mula berubah sejak lahir baby pertama dan kedua selang sehari..

Orang mula datang ke sini..untuk melawat, ambil gambar, bagi minum susu botol pada anak-anak kambing yang comel, belai kambing.. bagi makan dan macam-macam. Kumpulan pelajar membuat projek penyelidikan juga datang. Permintaan untuk membeli kambing juga bertali arus... sekaligus merubah idea asal FarmBerry yang hanya sebuah taman terapi stress saya dan sahabat.

Sehingga ke hari ni, FarmBerry telah membawa keluar masuk stok kambing dan biri-biri untuk aqiqah dan kenduri, menjual susu asli segar, menjual kambing hidup, menjual daging kambing siap masak dan terbaru kambing golek. Semua macam mimpi...

Mungkin ini yang dinamakan rezeki.. dalam masa terdekat sebuah lagi idea dan usaha di bawah label FarmBerry akan dilaksanakan. Tanaman pokok limau nipis dan fertigasi cili padi. Ada peluang... saya dan sahabat tak nak lepaskan peluang.. kebetulan pula pusat pengumpulan hasil pertanian telah diwujudkan tak jauh FarmBerry untuk pasaran hypermarket seperti Tesco dan Giant.

Impian saya dan sahabat kini berubah.. dari impikan sebuah taman kambing yang unik, ia dah jadi sesuatu yg menjana pendapatan walaupun secara part time. Harapannya semoga suatu hari saya dan sahabat dapat beri peluang pekerjaan kepada anak muda sekeliling..membantu mengerjakan projek kami. Walau macam mana pun.. saya tetap nak kekalkan taman FarmBerry sebagai taman kambing yg bersih, comel dan tidak berbau..

Anda boleh follow page facebook dan instagram FarmBerry untuk lebih banyak info tentang taman impian saya.. hihi

Fb: Farmberry Network
Instag: farmberry_network

Mungkin sudah tiba masa saya tinggalkan kerjaya di offshore bagi memberi fokus kepada FarmBerry. Keputusan sudah ada.. cuma menunggu masa terbaik. Insha allah..


Terima Kasih

1 comment:

Time Traveller said...

Okay tak sabar nak dtg ziarah farmberry :D

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati