19 November 2015

Ben's ... untuk Pencinta Western Food.



Mula melangkah ke sini dah terpampang tagline yang buat saya tersenyum. Inilah kali pertama makan-makan kat sini. Ekslusif dan bersih!

Lokasinya dalam KLCC level C. Sampai saja di pintu, 'Door Person' sambut kami dengan senyuman. Macam biasa.. dibawa memilih tempat duduk dan saya pilih meja dengan sebahagian kerusi dan sofa.

Ada dua bahagian dinning, yang ni sebelah dalam nampak lebih selesa dan romantis dengan lampu-lampu oren detiap meja. Kalau snap pic un boleh nampak ala-ala heaven kot..

Ni di sebelah kiri tempat duduk. Dapurnya teramatlah clean & clear.. Crew restoran pula sentiasa bersedia untuk membantu, terutama melayan customer yang nak itu ini, kejap-kejap nak order lagi.. hihi

Pilihan makan kat sini memang banyak dan tersusun dalam menu, cuma bagi anda yang tak biasa order makanan tanpa gambar pasti akan tertanya-tanya presentasi makanan yang diorder nanti! Mujurlah kawan yang bermurah hati bawa saya ke sini expert bab menu-menu makanan western.

Inilah menu dengan type font yang romantic... walaupun tak ada gambar, penerangan ringkas di bawah menu banyak membantu orang kebanyakkan macam saya ni .. :)

Setelah menghadamkan buku menu, inilah yang kami order untuk dua orang makan:

Peminat tea... dah kenyang katenyer jadi cukup minum English Breakfast -myr10.00

Iced Mango Tea - myr10.00 (special sebab bukan sekadar teh uncang. Ada puri mango dalamnya dan air gula di serve asing, sesuai untuk orang yang acah-acah diet macam saya)

Salad pilihan : Chargrilled Chicken & Baby Cos myr28.00. Tertanya juga baby cos tu haper.. rupanya anggur. Salad ni dressing dia sangat sedap. Bukan sekadar salad dressing instant. Ada bacon keping-keping yang crunchy. Ketulan ayam panggang tu besar sangat tapi style juga bila dimakan. Keseluruhannya salad ni sedap!

Sandwich pilihan pula Mexicana Tortilla myr28.00. Bukan wrap biasa-biasa.. ada avocado dalamnya jadikan taste sedap. Cuma tortilla agak liat-liat manja.. sos yang dimakan dengan nachos tu biasa saja.

Pasta yang ni menu paling ditunggu. Beef lasagna myr33.00 yummy! Kepingan lasagna yang sangat empuk...cukup rasa. Kiranya suapan pertama sudah cukup buat mata saya terpejam-pejam menikmati kesedapannya! heaven acah-acah... Salad sebelahnya tu lagilah... ada crunchy2 kuaci, kacang apa tah lagi. Saya makan sendiri tak sempat nak offer kawan rasa salad ni. Dressing pun simple dan lazat.

Ni additional order memandangkan perut masih boleh diisi. Apple Cramble Tart myr14.00. Pastry tart memang terasa bukan instant punya doh. Intinya adalah campuran apple hijau dan apple merah yang dipotong dadu besar. Best dimakan dengan ice-cream vanilla.

Keseluruhannya memang puas hati. Bermula dari layanan crew, keselesaan dan suasana restoran yang eksklusif, presentation makanan (taste dan portion makanan agak besar dan mengenyangkan!) Jika anda peminat western food, bolehlah berkunjung ke sini. Untuk maklumat lanjut, boleh click link ini ya! Ben's KLCC




Sebelum balik sempat saya snap bahagian hadapan restoran. Muka subjek terpaksa ditutup sebab tiada keizinan untuk publish muka. hihihi... exclusive jugak agaknyer..Terima kasihlah open table ya :)

p/s: datang time perut lapar lebih berbaloi sebab portion makanan agak banyak untuk single order.



Terima Kasih

© Mr.Cupid | Template Designed By Blog Bingkisan Hati